Yoga Studio Greet Sierink  

 

Bij Yoga Studio Greet Sierink kun je wekelijks Hatha Yogalessen volgen. Yoga en meditatie leren je beter om te gaan met stress en jezelf te ontspannen. Er wordt op een persoonlijke en afwisselende manier lesgegeven aan kleine groepen in een sfeervolle lesruimte. Daarnaast worden er regelmatig workshops en cursussen gegeven op het gebied van yoga en meditatie. 

 

 

   

Hatha Yoga

 

Hatha Yoga is de basis van alle andere yogavormen en bestaat uit diverse lichaams- en ademoefeningen om op een zachte manier in contact te komen/blijven met je lichaam en geest. 

 

De Hatha Yogalessen worden gegeven door Greet Sierink. De les duurt een uur, bestaande uit drie kwartier lichaams- en ademoefeningen, zowel staand, zittend als liggend. Er worden veel strekoefeningen gedaan. Strekken en ontspannen horen bij elkaar: als je je lichaam uitstrekt, voel je daarna de behoefte je te ontspannen. Het laatste kwartier van de les bestaat uit een lange liggende ontspanningsoefening. 

 

Vinyasa Yoga

 

Vinyasa Yoga is een moderne vorm van yoga die wordt beoefend om het lichaam sterker te maken en de geest in een staat concentratie (meditatie) te brengen. De verschillende houdingen worden aan elkaar verbonden door middel van de adem. Het beoefenen van Vinyasa maakt je lichaam sterker en je geest rustiger, voor meer fysieke en mentale veerkracht. 

 

De Vinyasa Yogalessen worden gegeven door Judith van der Schaaf, de dochter van Greet. De les duurt een uur en bestaat uit zonnegroet-series om het lichaam op te warmen, staande houdingen, balanshoudingen, zittende en liggende houdingen. De les eindigt met een liggende ontspanningsoefening waarbij het effect van de houdingen diep doorwerkt. 

 

Voor wie?

 

In principe kan iedereen yoga beoefenen zolang je luistert naar je lichaam en op je grenzen let. Er bestaan veel variaties in de bewegingen en in de verdieping van de oefeningen waardoor de yogalessen zowel door beginners als gevorderden gevolgd kunnen worden. Bij blessures en beperkingen kunnen de houdingen worden aangepast. Voor de Vinyasa Yogalessen is het belangrijk dat je bereid bent je lichamelijke kracht te verkennen en te vertrouwen. 

  

Jong en oud, mannen en vrouwen zijn welkom. De leeftijd van de cursisten varieert van 18 tot 90 jaar!

 

  

 

Lessen

 

De lesgroepen bestaan uit maximaal 6 cursisten. 

Daarnaast is het mogelijk om op aanvraag individueel les te krijgen.

 

Voor meer informatie over lestijden zie www.yogastudiogreetsierink.nl/locatie.html

Voor meer informatie over tarieven zie www.yogastudiogreetsierink.nl/tarieven.html

 

Proefles

 

Als je belangstelling hebt kun je vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis proefles.

Dit geldt voor de wekelijkse groepslessen; niet voor individuele lessen, workshops en cursussen.